onsdag 27. juni 2012

Dag 5,6,7, 8 og 9 - Kameler, golf og shopping

Dag 5
Har visst vært litt treg med oppdateringen her, og grunnen til det var at etter vi reiste fra hytta og tilbake til Aberdeen, så hadde jeg ikke internett tilgang lenger, derfor kommer et samle innlegg fra de siste dagene her, skrevet mens jeg sitter på rumpa i favorittsofaen hjemme i Norge..:)
Dag nr 5 gikk stort sett med i Higland Wildlife Park, som innlysende nok er en dyrepark. Nå er vel ikke det skotske dyrelivet så mye å rope hurra for, men i denne parken hadde de gjort en innsats for å få tak i dyr fra de fleste kontinent; Isbjørn, kamel, Yak okse, rød panda og Bengal Tiger for å nevne noen.


Det som gjorde mest inntrykk på oss var nok isbjørnen, et dyr hverken jeg eller Magne hadde sett før. Elin er jo isbjørnfadder, og dermed veteran på området, og hadde ikke problemer med å få isbjørnen til villig å stille opp på et bilde:)


Og det som gjorde nest mest inntrykk på oss, særlig meg og Elin (uventet?) var den stakkars villkatten som satt å så på oss med et slikt bedrøvet blikk. *Sukk*
Resten av dagen brukte vi til å slappe av på hytta med spilling og prating, mens vi begynte å forberede oss på å forlate det skotske høylandet, og tre inn i den siviliserte verden blant urbane mennesker i Aberdeen.

Dag 6
Shame on me - på vei til Aberdeen reiste vi innom Glamis Castle, et av de største og flotteste slottene i hele Skottland, og jeg har ikke et eneste bilde av det!¤#"¤#"¤#! ( Nå har jeg jo sikret meg postkort som viser slottet i sin helhet, siden det var vanskelig å få et fint bilde av dette selv, men alikevel, ikke et eneste bilde av slottet, skulle tro jeg fortsatt befant meg på whiskeydistilleriet, lykkelig lallende på en skotsk drikkevise...)
Uansett, slottet var en opplevelse, det mest hjemsøkte slottet i Skottland, hjem for dronningmoren da hun levde, og fortsatt delvis i privat eie. Guidet tur er ikke å forakte i slike anledninger, får mye mer med av historien rundt.

Etter å ha levert leiebilen på flyplassen, og kommet oss til hotellet vi skulle ha for de tre neste ukene, var det tid for å slappe av. NEI! Nå var det nemlig på tide å starte seriøs shopping!
Ny koffert var det første som havnet i handlekurven, og den ble raskt fylt opp.
Primark er en fantastisk butikk, hele tiden finner man noe nytt, og det er alltid like kjekt når man kommer til kassen og finner ut at man har fått mer for pengene enn man skulle tro.

Dag 7
Idag var det golf som stod på menyen, til glede for de fleste, men ikke alle.. Neida, det er faktisk litt gøy med golf, men ballene som skal treffes er veeeeldig små, og banene som skal krysses er veeeeeeeeeeeldig lange. Det at det regnet, var kaldt og jeg hadde vondt i ryggen hjalp vel heller ikke på tålmodigheten min som allerede var litt tynnslitt, men som den lydige konen jeg er fungerte jeg på et hvis som Caddien til Magne ( den stakkaren som må bære golfbagen) Men Magne ga streng beskjed om at Caddien ikke hadde lov å kommentere det når han ikke gjorde det så bra, og sånn sett så var han nok ikke så heldig med valget av Caddi..
(Av naturlige grunner har jeg ikke bilder fra golfbanen, men den var grønn...)

Dag 8

Reiste ned til et stort familie lekeland, pub og kasino for voksne, fornøyelsespark for de minste, og her spilte vi minigolf. Som forventet så var heller ikke minigolf en idrett jeg mestret, men jeg har innfunnet meg med at jeg aldri blir noen Tiger Woods...
Etter minigolf var det tid for mer shopping, før vi gikk til hotellet for å slappe av, og for å gjøre oss fine til siste kveld ute i Aberdeen.

Vi reiste tilbake til Codonas, stedet der vi spilte minigolf, og her spiste vi en god middag, før vi bowlet en runde. Hvis jeg sier at jeg tapte også i bowling, er det noen som blir overrasket da??
Men det var gøy, og etterpå fikk vi brukt opp småpengene våre på spilleautomater. Vant ikke en pøkk..Dag 9

Vi fikk tid til en siste innspurt på Primark, og med en ekstra koffert stappfull av nye klær var jeg kar for å komme hjem. Flyturen gikk fint, og endelig kunne vi puste inn Norsk luft ( som ikke er helt ulik den skotske...)
Vi har hatt en fantastisk ferie, og selv om jeg fortsatt føler en dragning mot Skottland og naturen der, så tror jeg det går en stund før jeg reiser tilbake dit. Nå har vi sett det meste som er å se, så nå vil vi utforske andre steder, men jeg er lett med på en jentetur til Aberdeen for å handle litt julegaver:)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar