onsdag 10. oktober 2012

Spisebord og stoler - før og etter

 Jeg er ikke en veldig strukturert blogger, og nå er det jo flere måneder siden jeg blogget sist. Ikke av mangel på ting å skrive om, men på grunn av mangel på tid. Som de fleste sikkert har fått med seg så har vi holdt på å pusse opp leiligheten på Gjesdal, og målet har vært å komme oss i hus før ungen kommer ut. Dette har vi heldigvis klart, og nå sitter jeg godt plantet i sofaen på Gjesdal og skriver. Selvfølgelig er ikke alt helt på G enda, vi har fortsatt ikke fått pusset opp badet nede, men siden vi har et lite bad oppe, så klarer vi oss frem til vi får bedre tid til å lage nytt bad.
I sommer så fikk vi et bord og fire stoler etter en tante til svigermor, og disse har jeg malt og trukket om, og endelig får jeg tid til å vise resultatet. 
Av fare for å gjenta meg selv, husk å alltid vaske med Forvask før grunning og maling. Jeg brukte vanlig heftgrunn på bordet, men på stolene brukte jeg Isomat V sperregrunn fra Norsjö, siden jeg mistenkte at disse kunne bli gule hvis jeg ikke gjorde det.
Så ble stolene og bordplaten malt med Norsjö Superfinish 40, den nye, slitesterke malingen jeg har blitt så glad i, mens bordbena ble malt med Blankett 70 i fargen S-9000 (sort)
 
                                       
 
Stoffet på setene er fra Designers Guild, og kan kjøpes på T.Lund. Husker ikke i farten hva det heter, men det er slitesterkt, og lett å vaske av, og passer derfor godt på kjøkkenstoler.
 
 
Jeg har kjøpt gjennomsiktig voksduk til å ha oppå bordet, for klok av skade vet jeg at hvite bord ikke er hvite så lenge, særlig ikke på et kjøkken hvor det finnes barn.
 
 
Til slutt må jeg bare vise bilder av kjøkkenet nå når vi har fått nytt gulv, og ny oppvaskmaskin. (Dere husker den brune, stygge som stod der før?)
Gulvet er Vinylcomfort fra Golvabia og heter Chalk Oak. Gulvet er slitesterkt, lett å vaske, lunt å gå på, og ikke minst veldig fint. Suuuperfonøyd!

 
 
På Interstil på Ganddal kom jeg over disse søppelbøttene, og da måtte jeg jo bare ta de med hjem. Hvorfor ikke gjøre søppelsortering dekorativt?
 
 
Tripp trapp stolen utstyrt med Newborn sete fra Stokke, og med nytt trekk fått av min venninne Lisa:)

 
 
Vi har investert i et nytt fryseskap for å få bedre plass til frysevarer, og det er det som ses til høyre. Mikrobølgeovnen står oppå her for å spare benkplass.
 
 
Det eneste som mangler nå er å få hengt opp en tallerken hyllen som skal henge over spisebordet, og så skal vi få opp noen hyller over søppelbøttene, der det skal være plass til kokebøker og litt forskjellig pynt.
Jeg er veldig fornøyd med kjøkkenet, det er mye mer funksjonelt enn det vi flyttet fra, og det eneste jeg savner er komfyren vi hadde i Oltedal. Denne vi har her på Gjesdal er fryktelig treg, så vi kommer nok til å investere i en ny om ikke så lenge.
Kommer snart tilbake med flere bilder fra vårt nye hjem:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar