mandag 23. juli 2012

Kjøkken - før og underveis

Når katten er borte danser musene på bordet... Flyet som skulle ta min svoger til USA hadde vel knapt rukket å lette før jeg var på plass i leiligheten og begynte å demontere kjøkkenet. Vi hadde to uker på oss til å blir ferdige, for da kommer Ingve hjem igjen fra ferien:)
Det første vi gjorde var å skru av alle håndtak og knotter, før vi vasket både innredning og skapdører godt med Nordsjö Forvask. Dette er et kraftig vaskemiddel som er veldig effektiv på fett, samtidig som det matter ned flatene slik at malingen får bedre vedheft.


Kjøkkenet var en salig blanding av farger og tresorter, og egentlig ganske mørkt og ukoselig.


Oppvaskmaskinen skal erstattes med en ny, hvit en, for denne har sett bedre dager.. Døren ut til stuen skal også vekk, for den blir aldri brukt, og er bare i veien. Jeg skal istedet sette inn et ekstra skap her, gjerne med glassdører for å få noe ekstra oppbevaringsplass. Må bare finne et skap som passer på de målene jeg har.


Eik kjøkkeninnredning, valnøtt benkeplate og kirsebær laminat på gulvet..


Mørkt vindu og vinduskarm gjør heller ikke så mye for å slippe inn mer lys. Varmeovnen på veggen skal bort, det samme skal vegghyllen, og lampen skal erstattes med en som gir bedre lys i hele rommet.


Demonteringen har begynt:)


Den gamle tapeten er revet, og fiberduken er på vei opp. Inne i stuen skimtes "maleverkstedet"


Handymannen i aksjon:)


Tada! Her er det foreløpige resultatet. Vi er ikke helt ferdige enda, for gulvet skal skiftes i hele leiligheten, og derfor har vi heller ikke giddet å sette på gulvlistene. Oppvaskmaskinen er heller ikke fjernet enda.


Vi har brukt Nordsjö Heftgrunn V på alle flater som skulle males. På kjøkkeninnredningen, vinduet og taklister har vi brukt den nye malingen fra Nordsjö som heter Superfinish i glans 5. Denne er en utrolig slitesterk maling som gir en hard overflate, og er derfor svært egnet til kjøkkeninnredning. Jeg har enda ikke erfaring med hvordan det er å holde rent noe som er så matt som glans 5, men jeg skal komme med en oppdatering når jeg vet mer:)
Tapet fra Casadeco's butterfly kolleksjon. Dørlister mangler siden vi må ut med hele dørkarmen når vi skal skifte gulv.

Hvitt vindu - mye bedre! Har brukt Nordsjö Inova Silk i fargen Tender Sand på veggen, en lys, varm grå farge.
Flere bilder av kjøkkenet kommer etterhvert som vi gjør mer, og får innredet det slik vi vil ha det:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar