torsdag 15. desember 2011

Stue - før/etter

Etter å ha bodd i huset her i rundt tre år, bestemte vi (jeg) oss for å pusse opp stuen. Dette har vi(jeg) hatt lyst til siden vi flyttet inn, men siden vi vet det bare er et midlertidig hjem så har vi tenkt at det ikke var vits å bruke penger på stuen. Men siden jeg går oppi alt slags fine tapeter, malingsprøver og annen interiørinspirasjon daglig, kriblet det slik i fingrene at eg ikke klarte la være.
(Bildet av stuen før. Tar du bilde en dag det er veldig rotete, ser det enda finere ut på etter bildene...)
Stuen var malt i to forskjellige farger, en lys brun/beige på tre av veggene, og en mørk brun/lilla på veggen bak ovn og tv. Siden både ovn, tv og hyller var såpass mørke så ble hele denne veggen ganske mørk og dyster, og den fine ovnen forsvant litt.
En annen ting som irriterte meg var alt støvet som samlet seg i de mørke hyllene, både på selve hyllene, og på alle filmene. (Det hjalp heller ikke å tegne smilefjes i støvet, ble ikke i bedre humør av det heller...)
Så det første jeg begynte med var å rydde opp i dvd ene, og kaste en hel haug. Så gikk jeg løs på selve hyllene, og de ble malt med Blankett 70 i fargen tender stone. Noen av hylleplatene fikk til og med litt tapet på seg.
Så var jeg på Ikea og kjøpte en del hvite pappesker. På disse fikk jeg testet ut den kjekke malingen fra Alanor, som er et sett med to malinger som sammen gir en metallisk effekt. Jeg syntes det ble kjempetøft på disse eskene, og nå har jeg dvd'er samlet oppi her. Så slipper jeg alt støvet, og det ser mye mer ryddig ut.
Så gjensto den største jobben, nemlig maling og tapetsering av både kjøkken og stue. (Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken, så jeg malte kjøkkene når jeg allikevel var så godt igang med stuen.) Jeg brukte fargen tender stone på to vegger, true stone bak ovn og tv, og den siste veggen har fått tapet fra Borge Elements på seg. Jeg er superfornøyd, og synes det ble mye renere og finere med disse fargene.
Vi har også tatt vekk noen stygge lameller og fått opp nye gardin, men dette kommer det bilde av senere siden den kroken er så rotete nå:P
Skulle vi bodd her lenger ville jeg skiftet ut gulvet, siden mørkt gulv og lys hund er en særdeles dårlig kombinasjon, men nå får det være slik det er.
Jeg er også veldig glad for at alle de gamle, fine tingene mine kommer mer til sin rett, og liker kontrastene mellom det rustikke, og de blanke lysestakene og de råkule Designers Guild putene mine:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar