fredag 31. januar 2014

Da var vi i gang - første oppussingsprosjekt i 2014 er herved startet!

Som den tålmodige sjelen jeg er, så har jeg tatt dette med flytting og oppussing med stor ro, og da svigermor sa at alt var ryddet og klart på det som skal bli barnerom når vi overtar huset, var det såvidt jeg orket begynne å tenke på maling og tapetsering....
Eller ikke!
Jeg har selvfølgelig hatt planer for dette rommet lenge, og sto vel nesten klar med malerkosten før mine stakkars svigerforeldre hadde begynt å rydde..
Rommet er ganske lite, så det var faktisk problem å ta før-bilder, da jeg ikke kom langt nok bak til å få med hele rommet. Men dere får ihvertfall en anelse om hvordan det så ut før vi begynte å flytte ut skapene, rive tapet og tapetsere med veggfornyer.

Mørke skap fra gulv til tak stjal mye plass og lys i det lille rommet. 


Såvidt det var plass til en seng mellom skapene. (Disse skapene er nå godt plassert i en bod i kjelleren, og er geniale til oppbevaring av vinterklær og annet vi ikke bruker så mye. For gode til å kastes, men nå føler jeg de har gjort jobben sin som klesskap på barnerommet, og måtte vike plassen for noen mer moderne:)


Døren er i rødbrunt/oransje tre, og den skal også få noen strøk med malekosten etterhvert. Og så er det teppet på gulvet, og dette skal byttes ut med en fin og lys parkett i ask. Kommer mer om dette senere:)


Slik ser rommet ut sett fra gangen.


Inspirasjonen til barnerommet er denne pyjamasen til Emil. Synes fargene er så fine, og ikke alt for baby blå heller, de passer godt til en ettåring, og dessuten er jeg veldig glad i stjerner. 
Stjerner har vel vært trendy lenge, så jeg henger kanskje litt etter, men jeg har egentlig aldri brydd meg så mye om hva som er "in", og innreder med det jeg liker. Så nå er det altså stjerner.


Tok en sjanse og bestilte noe stoff fra Ebay, har tenkt å sy vimpler, små puter og annen pynt, og var spent på hvordan de passet i fargen sammen med pysjen, som altså var utgangspunktet for fargene på rommet. 


Og de passet jo perfekt sammen!


"Ja mor, dette trur eg varte bra!


Nå skal jeg ut å handle maling, så skal jeg se om jeg får somlet meg til å legge ut noen flere bilder av fremgangen ikveld. Hadde jo tross alt som mål i 2014 å blogge oftere, så det må jeg prøve å overholde:)
Snakkes.

søndag 12. januar 2014

Søndagen i bilder

Bilderas fra en fin søndag: 

Startet dagen med denne gjengen her; hyggelige fjes som alltid er like glade for å se meg. Jeg må bare ikke finne på å bruke lang tid på å få ut maten...


Møøøøø...


Tid for frokost med han kjekkasen her:)
Vil spisa youghurt sjøl! Super effektivt, super renslig, og super mye youghurt på gulvet...


Tur i snø, sol, vind å regn. Masse vær med andre ord, men herlig å lufte seg!


Jeg har lastet ned redigeringsprogram til mobilen....☺️



Et lite glimt av sol, før snøen å vinden kom...

Ble tid til litt gjærbaks også, lenge siden jeg har bakt, men det smakte ikke så verst..;


Og så har jeg brukt kvelden til å prøve ut den nye symaskinen min, så nå kan Emil ha på seg ny bukse i morgen:)

Håper alle har hatt en fin helg!:)

onsdag 8. januar 2014

Stue - før og etter - del 1

Uff, det er nesten litt flaut å legge ut før/etter bilder av stuen nå som vi har bodd her i over et år, og vi snart skal flytte inn i en ny stue igjen..
Dessuten så har jeg litt prestasjonsangst over å vise disse bildene, med skikkelig dårlig kvalitet, særlig etter å ha sittet og sett på fantastiske blogger med nydelige bilder. 
Men, som med så mye annet, så er fotografering noe som må læres, og man blir bare bedre av å øve og øve. 
Så der datt det inn enda et nyttårsforsett, bli bedre til å ta fine bilder...
Å nå, over til stuen:
Dette var det vi begynte å jobbe med, en heller liten og trang stue med laminatgulv. Det første vi gjorde var å rive ned soverommet som var på siden, og på den måten fikk vi mye luftigere stue. 

                  
                  
                  

Så var det maling og tapet som stod for tur, og endelig kunne jeg værme å gjøre noe igjen. Jeg var jo rimelig høygravid på den tiden, og derfor var det ikke så mye jeg gjorde, annet enn å bestemme og male litt:) 

                     
                     

Det å fjerne tapeten var mildt sagt en grusom jobb, så den vil jeg helst bare glemme....:)





Så tapetserte vi en vegg, la nytt gulv, og fikk flyttet inn tingene og bodd her i ca tre uker før Emil kom til verden:)

Så etter bildene:





Jeg er ikke fornøyd med tv hyllen og løsningen der, men da vi skulle gjøre det rimeligst mulig så valgte vi å beholde de hyllene vi allerede hadde, og heller vente med å kjøpe nytt til vi kom inn der vi virkelig skal bo.. Hadde jeg kunnet velge, så hadde jeg valgt et skap som skjulte alt rotet, men som sagt, både økonomi og plass spiller inn, så da ble det som det ble...
Men resten av stuen er jeg kjempefornøyd med, og spesielt gulvet, som er Vinyl Comfort fra Golvabia, supert å holde rent, tåler både vilter hund og vilter unge uten at det blir skraper, og er faktisk veldig godt og lunt å gå på.


Amerikakofferten jeg kjøpte på bruktmesse, og kisten jeg fikk av farmor, og som en av mine forfedre har laget, nøyaktig hundre år før jeg selv ble født. Den er en kjær eiendel.

Jeg skal legge ut etter bilder av resten av stuen også, må bare få ryddet litt først, nå ligger det leker, papirarbeid og flyttelass og flyter overalt;)
Ha en fin kveld videre!

onsdag 1. januar 2014

Året som var...

Først av alt, godt nyttår til alle som er innom her, og jeg håper alle hadde en fin feiring igår:) Det hadde ihvertfall vi her hjemme, hadde god mat og drikke, spill og morsomme samtaler. 
Vi tyvstartet litt på rakettene slik at Emil skulle få meg seg noen før han la seg, men det virket ikke som det gjorde noe særlig inntrykk med smellene og fargene. Han blir mer gira når han ser en traktor liksom... Men det er nok noe som kommer mer senere når han blir eldre.
Uansett, til det jeg skulle skrive om, nemlig om hvordan jeg husker 2013, så jeg tenkte jeg skulle prøve meg på en aldri så liten oppdatering her. 


Årets største forandring: Uten tvil det at vi tok over to gårder, og jeg sluttet i arbeid for å gå hjemme på fulltid. Noe jeg også trives utrolig godt med, og jeg må bare si at det er en fornøyelse å jobbe med dyr, og slippe å forholde seg til krevende og til tider uhøflige mennesker som man nødvendigvis møter når man jobber i butikk. 
Selvfølgelig blir det av og til lange dager når jeg går her hjemme alene, men det hjelper å ha svigerforeldrene vegg i vegg, og da Magne gikk ned til 60 % stilling har jeg også selskap av han to dager i uken.
For ikke å glemme Emil da, som er med meg døgnet rundt. Litt slitsomt av og til, men aller mest koselig!

Årets mest traumatiske opplevelse: Da jeg var hjemme alene, og det var dødfødsel i fjøset. Jeg kommer fra gård, og vet at noen ganger så dør dyr, eller de må avlives, men dette er første gang jeg har tatt i mot en død kalv, og det var ikke fritt for at jeg fikk klump i halsen da mine gjenopplivingsforsøk ikke virket.
Dyrlegen sa senere at kalven nok hadde vært død en stund, og at det derfor ikke var noe jeg kunne gjort, og det hjalp da litt å høre det.

Årets mest minneverdige kalvinger: Vi holder på å øke opp dyreholdet på gården, og det har ført til en del flere kalvinger enn tidligere. Jeg var litt nervøs i begynnelsen av året da 2 av 4 kalver måtte avlives, men heldigvis har det gått bedre etter det. For i tillegg til disse to var det bare kalven jeg nevnte ovenfor her som ikke overlevde av alle kalvene vi har fått.
Og mesteparten av disse er kossekalver, eller jentekalver da, og det passer ekstra fint når vi skal øke opp.
Vi hadde en episode da vi fant en nyfødt kalv ute på beite da vi skulle hente hjem kyrne, og to kyr fulgte den hakk i hæl. Begge de skulle kalve i de tidene, og vi hadde litt problemer med å finne ut hvem det var som var moren. Det viste seg å ikke være noen av dem, men en som gikk ute, og som vi ikke var klar over skulle kalve så fort. (Har ikke alltid kontrollen...)
Men de kalvene jeg husker best var tvillingene Therese og Petter. Veeeldig små, raske og spretne ble de oppkalt etter Johaug og Northug:)

Årets familietur: Cruise i middelhavet med hele familiene til Sven og Veronica. Denne ferien var helt super, og kjekkere reisefølge skal man lete lenge etter:)

Årets shoppingturer: Jeg var superheldig og fikk reise til Aberdeen hele to ganger på tre måneder. Første gang med søstrene mine, og andre gang med foreningen. Fantastiske langhelger begge to!!


Årets vondeste: Har trukket tre visdomstenner, og selv om det gikk overraskende fint første gang, var det rett og slett dritt vondt andre gang! Hovnet opp som en hamster på ene siden av ansiktet, og dessverre var det ikke så mye sympati å hente hos min bedre halvdel, som heller lo og pekte:) Nå har jeg en igjen, og det skal bli en lettelse å få den bort. Så skal jeg heller peke og le litt når det blir Magne sin tur å trekke....


Årets beste tv serie: Game of Thrones!! Jeg og Magne satt å så 3 sesonger på kort tid, og det er alt for lang tid å vente på neste sesong.

Årets beste film: Hobbiten, den første filmen. Var vel strengt tatt ikke 2013 den kom ut, men vi har ikke sett så mange filmer dette året, og denne peker seg klart ut som den beste.

Årets beste bok: Jeg har lest 115 bøker i 2013, og de som var de aller beste var The Rose Garden av Susanna Kearsley, Outlander av Diana Gabaldon, og Daugther of smoke and bone og Days of blood and starlight, begge av Laini Taylor,


Årets nye samleobjekt: Serviset Lerk, designet av Halvor Bakke, er blitt en ny favoritt her hjemme, og jeg fikk noe av det til jul.
Jeg har også begynt å samle på sølv til bunaden jeg skal få, og som min mor er travelt opptatt med å både sy sammen, og brodere.

Oppsummering: 2013 har vært et spennende år, uten alt for store sorger og bekymringer, og jeg har lært mye, både om meg selv og om gårdsdrift. Jeg håper 2014 blir like bra, og helst enda bedre, og jeg har stor motivasjon for å klare å holde nyttårsforsettene mine.
Først av alt skal jeg holde meg helt for snop i tre måneder, så får vi se etter det og jeg klarer å begrense meg litt mer når det gjelder søtsaker enn det som har vært standarden i 2013...,
Året har til nå vært veldig etter planen, og jeg startet dagen med en 2,5 timers lang tur, gikk 8,15 km i friskt vær. Herlig! Ha en fortsatt fin kveld alle sammen.



Har dere hatt et fint 2013? :)