søndag 10. november 2013

Syglede!

De siste to ukene har jeg latt strikketøyet ligge, og i stedet brukt symaskinen på å skape noe nytt. Jeg har jo holdt på å sydd litt opp i gjennom, og det som er gøy er at jeg føler jeg får det bedre og bedre til for hver gang jeg tar frem maskinen. Selvfølgelig er det ikke alt som blir vellykket, og jeg har brukt sprettekniven flittig, men det er jo sant at øvelse gjør mester, og derfor er det kjekkere å kjekkere å sy.
Nå har jo Stoff og Stil kommet til Stavanger, og det er en helt fantastisk butikk med alt en kan ønske seg av stoffer og sytilbehør til en rimelig penge.
Jeg er veldig glad i norske mønster, så jeg falt helt for dette fleece stoffet med reinsdyr på, og fikk sydd en ny joggedress til Emil i det. Mønsteret var ganske enkelt, utfordringen var symaskinen min som slo seg vrang, og å finne rette sømmer å bruke. Først ble halsribben alt for stram slik at Emil ikke fikk den over hodet, men med god hjelp fra flinke sydamer på Facebook fikk jeg også det til etterhvert.
Ble kjempefornøyd med dressen, og den har allerede blitt mye brukt, både på handleturer, og under dressen når vi går turer med vognen.



Etter å ha sydd fleecedressen hadde jeg lyst å lage en joggedress til, og utgangspunktet var en gammel genser og bukse som jeg selv har brukt, utvasket, flekkete og slitt, men med litt triksing, klipping og lapping ble det til brukbare klær til Emil:)


Dressen etter. Det er samme blåfarge, bildene er bare tatt forskjellige tider på dagen, så de ser ulike ut her. Måtte sy på noen stjerner over de verste flekkene. Greie klær å bruke til hverdags.


Actionbilde med ny bukse. Det å prøve å ta bilde av en rastløs 1 åring er ikke alltid like lett :)



Mønsteret på disse buksene kommer fra boka Heilt Spesiell og Jubel, og har raskt blitt en favoritt. Det rosa sauestoffet kommer fra et gammelt gardinheng jeg fikk med meg hjem da jeg arbeidet på T.Lund. Denne buksen skal være gave til en liten jente:)


Jeg måtte jo lage en bukse til Emil også med dette tøffe sauestoffet på, og her fikk jeg også nyttet litt gjenbruk. Ribben i livet og på føttene er nemlig fra en gammel pologenser jeg egentlig hadde tenkt å kaste, men som jeg heldigvis beholdt i tilfelle jeg kunne bruke den til noe:)



Tre tøffingbukser klare til bruk:)