onsdag 31. juli 2013

Noen som sa furupanel???

De siste månedene har jeg brukt de ledige stundene mine i kjellerstuen inne hos svigerforeldrene mine. Det er en stor stue, og ubehandlet furupanel både i tak og på vegger, i tillegg til furugulv, og et assortert utvalg ubehandlede furumøbler. 
Noen ser en hel haug med arbeid, mens jeg ser muligheter! Ubehandlet furu er som et hvitt lerret klar til å forvandles, og jeg må innrømme at det har klødd i fingrene mine etter å gjøre noe med dette rommet helt siden jeg ble sammen med Magne for rundt 10 år siden. 
Nå skal vi jo flytte inn i denne delen av huset snart, så da fikk jeg endelig anledning til å starte langtidsprosjektet. Det har gått sakte, og lange stunder av gangen har kjellerstuen vært alene uten meg, men nå begynner jeg å se lyset i enden av tunellen, eller furugrotten om du vil.
Nå er jeg "snart" ferdig, bare gulvet igjen, men det tar sin tid det også, for det må tas i flere omganger, og så må de forskjellige lagene med lakk og beis tørke, men det er ikke altfor fjernt før jeg kan legge ut etterbilder, og presentere kjellerstuen anno 2013:)
Veldig dårlig bildekvalitet ser jeg, men nå er det litt sent å ta nye "før" bilder...







tirsdag 30. juli 2013

Å vi maler og vi maler og det blir så fint og flott, når vi maler både hus og bil og kropp..

De siste ukene har det jo vært uvanlig pent vær, og det har vi brukt til å male huset. Nå er vi nesten ferdige, og jeg begynner å bli ganske lei, så derfor passet det i grunnen bra med en regnværsdag slik at det ble en liten malepause. 
For i tillegg til å male huset utvendig, har jeg i flere måneder hatt et prosjekt gående i kjelleren hos svigerforeldrene mine, og også det nærmer seg ferdig. Mer om det senere, poenget er at nå kjennes det i håndledd og skuldre at det har blitt mye maling i det siste, men jeg er overrasket over hvor fort og greit det har gått. 


Slik så huset ut før, og var egentlig ikke så malingsslitt, ihvertfall ikke overalt, men det var såpass lenge siden det var malt, at dette året fikk vi mannet oss opp og satt igang.



Har egentlig ikke kommet på hvor stooort dette huset faktisk er, men det vet jeg nå...
Som dere ser så har ikke luking stått øverst på prioriteringslisten min denne sommeren heller..


Jeg fikk overtalt de andre til å skifte farge, både på huset, og på vinduskarmene. Selv om dette jo medførte mer arbeid og flere strøk maling enn om vi hadde beholdt de gamle fargene.
Så; bort med det røde og frem med det grå!


Det var også deler av veggen i leiligheten som ikke var malt fra før, så her trengtes det ihvertfall.


Første strøk med ny maling, og det viste godt igjen. Nå maler vi med One fra Nordsjö, og hvis den holder det den lover er det 16 år til vi trenger male neste gang. Da er Emil 16 år, og trenger helt sikkert en sommerjobb:)


Et malingspann som falt ned fra taket forårsaket dette...Heldigvis er det vannbasert maling, og den går bort, det krever bare litt arbeid med skrubbing først...


Her er veggen tatt to strøk med Mountain Snow, mens vinduene i hovedetasjen er ferdig malte i fargen Mountain Stone, begge fra Nordsjö sitt fargekart. Jeg hadde her begynt på kjellervinduene, og det var et kronglete arbeid, trangt og støvete som det var nedi lysgraven.


Slik ser jeg ut etter en vanlig malings dag.. Jeg forstår ikke hvordan jeg klarer å grapse meg til så mye, når de andre som er med og maler nesten ikke har en enste flekk på seg. 
Men igjen, vannbasert maling går an å fjerne med vann, så da jeg la meg i badekaret sammen med en skuresvamp, var jeg god som ny etterpå :) 
Jeg skal legge ut bilder når vi er helt ferdige, og forhåpentligvis er ikke dette så veldig lenge til, bare litt småplukk igjen nå.

mandag 15. juli 2013

Cruise - oppsummering

En kort oppsummering av hvordan jeg opplevde cruiset:

Turens positive overraskelse:

En superblid unge! Emil var en engel hele turen, satt fint i vognen sin lenge om gangen, og sov godt i den om dagen når han skulle det. Var med ut om kvelden, la seg godt til å sove i reisesengen, og sov lenge om morgenen. Jeg var litt urolig for hvordan han kom til å reagere på varmen, men det gikk over all forventning!


Turens kjekkeste dag: Napoli, Sorrento og Pompeii

Denne dagen var den kjekkeste, nydelig vær, kjekke folk og flott natur. Jeg kan veldig godt tenke meg å reise tilbake til dette området for et lenger opphold, for jeg likte meg veldig godt. Koselig taxisjåfør gjorde reisen interessant og morsom.

                  


Turens mest interessante reisemål: Pompeii

Uten tvil! Jeg hadde gledet meg som en unge til å få se denne byen, og ble kjempeskuffet da den ble ødelagt av regnværet. Men det jeg fikk sett av Pompeii var helt utrolig, og jeg vet at jeg er nødt til å reise tilbake en gang, og få bruke maaassse tid i denne eldgamle byen med så mye historie!!


                                   

Turens minst kjekke dag: Den dagen båten var på sjøen hele dagen.

Denne dagen ble litt i lengste laget for meg, jeg blir ganske fort rastløs, og vil oppleve og se nye ting. Dessuten så var det STAPPFULLT med folk på båten siden ingen kunne gå i land, og klaustrofobien gjorde seg raskt gjeldende. Her snakker man sild i tønne! Overalt var det folk og bråk, og køer var det når man skulle ha mat..


Emil og Elvira var nede i Guppie rommet og fikk krøpet fra seg litt. Var ikke så mange steder de kunne være på gulvet, så dette rommet var et greit sted.

Turens morsomste øyeblikk:

Vi har ledd mye på turen, men et av de øyeblikkene som stikker seg ut er nok da Fredrik skulle si til servitøren at vi ikke ville ha dessert, og uttalte; " I think we will jump over the dessert". Da klarte ikke vi som satt rundt å la være å le, og servitøren forstod nok ingenting:)


Tusen takk for en kjekk tur alle sammen!!:)

Cruise dag 8 - Barcelona

Siste dag av alle ferier skulle man etter min mening ha hoppet over, for de er stort sett bare en eneste lang venting..
Vi stod opp kl 7, og var pakket og ute av rommet litt over 8. Vi fikk sendt bagasjen til flyplassen, og slapp derfor å tenke på den resten av dagen. 
Heldigvis, siden vi skulle tilbringe så mange timer i Barcelona.
Skyttelbussen satte oss av i sentrum, og siden jeg var fast bestemt på å få se Sagrada Familia når jeg først var i byen, fikk jeg tak i et kart og gjorde meg klar til sightseeing. 
De andre hadde også lyst å være med å se kirken, og det ble til at jeg skulle lede vei. ( Hvorfor de andre gikk med på å la meg holde kartet er fortsatt en gåte, for vi endte selvfølgelig opp med feil kirke....)

                          
                           
                                                   Hele gjengen som følger etter meg. Lurt...

                                                

                                                     Jeg fant jo en kirke, men det var feil kirke..


De andre fikk nok av byvandring, og gikk nedover mot stranden, mens jeg, Magne og Emil fortsatte videre mot kirken. Bare en liten tur tenkte vi. Eh, nei!

                                            

Vi gikk og vi gikk og vi gikk. Et fantastisk syn! Men køen som gikk rundt hele kirken skremte oss fra å stille oss i den. Tipper den varte i over to timer... Vi gikk en runde rundt kirken og beundret den, så fant vi en taxi og kjørte ned til sentrum.

                                                 

Siden det ikke fristet å være på stranden i varmen, fant vi ut at vi skulle gå på akvariet heller. Det var helt greit, men både Ålesund og Bergen akvarium er bedre etter min mening.

                              

                             

Etter det tok vi taxi til flyplassen, og etter flere timers venting der kunne vi endelig gå på flyet og reise hjemover. 
Emil sov hele flyturen, våknet bare helt i slutten, sikkert på grunn av vondt i ørene. Er så glad det gikk så godt som det gjorde!
Det har vært en utrolig kjekk tur, men det var helt fantastisk å komme hjem til normal temperatur og egne senger.
Borte bra men hjemme absolutt best!

Cruise dag 7 - Palma, Mallorca

Dag sju av cruiset, og vi er kommet til Palma, Mallorca. Planen var vel i grunnen å reise på stranden, men siden det var overskyet falt den planen i vasken. Derfor reiste vi en hel gjeng inn til Palma sentrum. David, Kristine og Ingve hadde reist i forveien siden David skulle ta tatovering. 


På vei langs båthavnen, ble lenger å gå enn det så ut som, så det endte med at vi hoppet i taxier alle sammen.


Steinar og Natalie


Familien Frafjord Idland:)


Torill og Natalie fant en kul bil, passelig størrelse:)


Sitter å venter på den andre taxien


Natalie møtte Patric fra Svampe Bob serien.


En svær katedral som jeg ikke husker navnet på. Skulle egentlig gå inn, men den lange køen gjorde at vi stod over.


Sånn som jeg liker:)



Vi satte oss på en uterestaurant og spiste tapas, så dro Veronica, Sven og jentene tilbake på båten, mens jeg, Magne, Emil, Torill og Steinar gikk litt videre oppover i gatene og kikket. Kjøpte et par armbånd av Mallorca perler, ellers fant jeg ikke noe spennende. Savnet de italienske markedene, der fant jeg så mye fint..
Tilbake på båten var det å pakke, for bagasjen skulle settes ut på kvelden, og etter at vi var ferdig pakket, gikk vi å spiste, og så tok vi noen øl på balkongen til Kristine og David. Ble en ganske tidlig kveld siden vi skulle opp så tidlig dagen etter.

Cruise dag 6 - Marseille

Idag våknet vi faktisk tidsnok til å få innseilingen til Marseille, og siden jeg aldri har vært i Frankrike før var jeg ganske spent. 
Jeg hadde lest bittelitt om byen fra før, og visste at det var en kirke der som kanskje kunne være verdt å se på, og siden jeg som sagt aldri hadde vært i Frankrike før kunne vi ikke la være å gå i land.
Jeg, Magne og Emil tok derfor skyttelbussen inn til sentrum, og fant fort ut da vi så kirken laaaangt laaangt vekke at vi måtte få tak i en taxi opp dit.


Kirken Notre Dam de la Garde i bakgrunnen


På vei bortover kaien/havneområdet for å finne en taxi



Majestetisk kirke!


Jeg og Emil nyter å være turister:)

Vi kom oss opp til kirken og fikk herfra en fantastisk utsikt over byen. Marseille er jo en ganske stor by, nest størst i Frankrike, og det inntrykket vi fikk av byen var at den var ryddig og pen, men vi syntes franskmennene var mindre vennlige enn italienerne, mindre villige til å snakke engelsk, og ikke laget like god mat..



Utsikt over byen fra kirken


Dette var en bygning vi gikk forbi i sentrum, hele fasaden er et stort maleri, og ganske virkelighetstro, for Torill hadde ikke lagt merke til det da vi gikk forbi:)



Fasaden lyver - bak den var kirken ganske shabby..


Tror dette var ambassaden eller noe slikt...


På vei tilbake mot båten. Var egentlig alt for varmt, alt for mye folk, og altfor stor by til å vandre rundt i i timevis, så det var deilig å komme på båten og hoppe i bassenget. 


Emil koser seg på balkongen i de nye klærne farmor Torill kjøpte på marked:)


Hei hei! Torill og Steinar bodde bare 4 rom borti gangen fra oss.


Cruise dag 5 - Livorno

Denne dagen våknet i opp i Livorno, en liten by som er utgangspunktet for turer til Pisa og Firenze for cruisere som oss. Jeg hadde lest litt på forhånd og funnet ut at i Pisa var det bare det velkjente, ikke helt rette tårnet å se på, og var derfor egentlig mer giret på Firenze. 
Men etter å ha vært innom på turistinformasjonen ble jeg overbevist om at det var en litt for lang reise å foreta seg for bare en liten dag. 
Det endte derfor med at jeg, Magne, Emil, Torill, Steinar, Ingve, Kristine og David utforsket hva Livorno hadde å by på.
Vi kjøpte billetter til en guidet båttur, og fikk derfor hele historien til byen, og det var ihvertfall noe for meg:) 
Vi fikk se gamle fort, flotte renessanse palass og gamle kirker, så jeg kan vel si at dagens kulturelle innslag var vellykket. 


Gutta boys på båttur


Å jentene:)


Farfar å Emil


Stort marked


Liiit leie av å ha på den huå...


Utsikt fra båten


Palasset til familien som grunnla Livorno, var vel fra 1600-tallet ca.


Greit med parasoller, for det var stekende hett nede på kanalen!


Etter en vandring bakover i tid, gikk vi nedover mot skyttelbussene som skulle ta oss tilbake til båten, men ikke før vi fant et kjekt marked med masse billige klær. Jeg kjøpte vel turens kjoler nr. 4, 5, 6 og 7, og var greit fornøyd med dagens fangst. Særlig siden den dyreste kjolen kostet rundt 100 kroner. 
Jeg er også imponert over hvor greie og hyggelige de italienerne jeg har møtt har vært. Ingen som kommer g maser om at jeg må kjøpe alt slags vas, jeg får tid til å gå rundt å se på varene selv. Og det liker jeg!


Vi fant vel ut at dette var en synagoge..


Bleiesmurfen:)


Emil får være med de store guttene:)

På kvelden skulle alle sammen ut å spise på en fin restaurant, og som så mange ganger før endte vi opp på balkongen til Kristine og David for å ta noen øl først.


David me ny sløyfe, Kristine med ny bukse, og jeg i ny kjole:)


To gode søskenbarn, Emil og Natalie:)