fredag 11. mai 2012

Starten på leilighetsprosjektet

De som kjenner meg, vet at jeg til nyttår skal skifte yrke - jeg skal nemlig bli bonde:) Og i den annledning må vi jo flytte tilbake til Gjesdal. Ikke et vondt ord om Oltedal, men det er nå Gjesdal som er hjemme, både for meg og Magne, så dette blir stor stas:)
På sikt skal vi flytte inn i det gamle huset nede på Leide, gården jeg kommer fra, men inntil da skal vi bo i leiligheten i huset til svigers. Det var forøvrig her vi bodde før vi kjøpte huset i Oltedal, men siden vi nå blir en person ekstra, må det gjøres en del forandringer og forbedringer her, og da særlig i kjelleren.
Det første vi begynner med er å lage bad/vaskerom nede, siden det badet som idag i leiligheten er så lite at man både dusjer, går på do, og pusser tennene på samme flekken. Altså, ikke plass til en baby..
Det eksisterende vaskerommet har betonggulv, og tre forskjellige vegger, en betong, en kledd med sponplater, og to med panel.. Og personlig er jeg ekstra begeistret for den knall oransje varmtvannsprederen i hjørnet. Veldig retro!
(Et tips for å få enda bedre etter - bilder; ha det veldig rotete på før - bildene, da blir det ferdige resultatet enda mer innbydende:)


Eksisterende vaskerom med lekker varmtvannspreder...



                    Vaskerom til høyre, og rote-bod til venstre, disse skal slås sammen til et rom.


Slik ser det ut på gangen utenfor badet. Her blir det kontor/hobbyrom etterhvert. Til høyre ses trappen som går opp til øverste etasje.

Slik ser så roteboden ut før vi begynte nedrivingen.


Rommene slått sammen, og Magne snike seg med på bildet:)



Neste steg blir å slå opp gulvet slik at det kan legges rør til toalett, badekar og dusj.
Har gjort endel etter at jeg tok disse bildene, så jeg skal snart legge ut en oppdatering over hvordan vi ligger an:)
God helg:)

tirsdag 1. mai 2012

Stellebord - etter

Nå er jeg ferdig med stellebordet, og jeg ble ganske fornøyd med resultatet. På forhånd var jo kommoden lakket, så derfor tok jeg sjansen på ikke å bruke kvistlakk. Og så gikk jeg rett på med grunning, selv om jeg såklart anbefaler alle dere andre å pusse lett over med sandpapir først. (Men det går så mye fortere å anbefale noe for andre, enn faktisk å gjennomføre det selv....)
Grunnet med Norsjö Heftgrunn V, før jeg malte med Blankett V 40 Hvit inne i kommoden, og oppi skuffen, mens jeg på resten av kommoden brukte Blankett V 70 for å få et høyglans utseende.  Fargen jeg malte er S 4010-R50B, en lilla farge som passer liker bra om det blir jente eller gutt:)
Håper alle har hatt en herlig 1. mai, det har ihvertfall jeg:)