torsdag 15. desember 2011

Stue - før/etter

Etter å ha bodd i huset her i rundt tre år, bestemte vi (jeg) oss for å pusse opp stuen. Dette har vi(jeg) hatt lyst til siden vi flyttet inn, men siden vi vet det bare er et midlertidig hjem så har vi tenkt at det ikke var vits å bruke penger på stuen. Men siden jeg går oppi alt slags fine tapeter, malingsprøver og annen interiørinspirasjon daglig, kriblet det slik i fingrene at eg ikke klarte la være.
(Bildet av stuen før. Tar du bilde en dag det er veldig rotete, ser det enda finere ut på etter bildene...)
Stuen var malt i to forskjellige farger, en lys brun/beige på tre av veggene, og en mørk brun/lilla på veggen bak ovn og tv. Siden både ovn, tv og hyller var såpass mørke så ble hele denne veggen ganske mørk og dyster, og den fine ovnen forsvant litt.
En annen ting som irriterte meg var alt støvet som samlet seg i de mørke hyllene, både på selve hyllene, og på alle filmene. (Det hjalp heller ikke å tegne smilefjes i støvet, ble ikke i bedre humør av det heller...)
Så det første jeg begynte med var å rydde opp i dvd ene, og kaste en hel haug. Så gikk jeg løs på selve hyllene, og de ble malt med Blankett 70 i fargen tender stone. Noen av hylleplatene fikk til og med litt tapet på seg.
Så var jeg på Ikea og kjøpte en del hvite pappesker. På disse fikk jeg testet ut den kjekke malingen fra Alanor, som er et sett med to malinger som sammen gir en metallisk effekt. Jeg syntes det ble kjempetøft på disse eskene, og nå har jeg dvd'er samlet oppi her. Så slipper jeg alt støvet, og det ser mye mer ryddig ut.
Så gjensto den største jobben, nemlig maling og tapetsering av både kjøkken og stue. (Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken, så jeg malte kjøkkene når jeg allikevel var så godt igang med stuen.) Jeg brukte fargen tender stone på to vegger, true stone bak ovn og tv, og den siste veggen har fått tapet fra Borge Elements på seg. Jeg er superfornøyd, og synes det ble mye renere og finere med disse fargene.
Vi har også tatt vekk noen stygge lameller og fått opp nye gardin, men dette kommer det bilde av senere siden den kroken er så rotete nå:P
Skulle vi bodd her lenger ville jeg skiftet ut gulvet, siden mørkt gulv og lys hund er en særdeles dårlig kombinasjon, men nå får det være slik det er.
Jeg er også veldig glad for at alle de gamle, fine tingene mine kommer mer til sin rett, og liker kontrastene mellom det rustikke, og de blanke lysestakene og de råkule Designers Guild putene mine:)

Heklede julegaver

Nå er jeg ferdig med to tepper som jeg skal gi bort i julegave. Den svart, hvit og grå teppet er faktisk det første jeg heklet, for omtrent 4 år siden, så nå har jeg bare fikset litt på det, for det har aldri vært i bruk. Det grønne og brune har jeg hatt liggende halvferdig i kisten en stund, før jeg fant ut at det ville være en fin julegave til noen jeg setter stor pris på. Og da passet det godt at jeg hadde enda et teppe liggende klart, siden jeg har enda en person som fortjener en gave laget med mye omtanke.
Jeg snakker selvfølgelig om to flotte damer som bor på Gjesdal, min farmor og min fars tante. De er over 90 år, og bor hjemme og klarer seg selv begge to. Det var farmor som lærte meg å hekle, så det skulle bare mangle at hun får noe tilbake for bryet:) Jeg vet også med sikkerhet at ingen av dem vet hvordan man skrur på en pc og derfor ikke kommer til å se dette innlegget, derfor kan jeg vise bildene uten å ødelegge overraskelsen.
(Tuva stiller som vanlig opp som modell.)
Nå sitter jeg og har litt kvalitetstid med Pretty little liars, og det nye teppet jeg har begynt på:) God jul alle sammen!

onsdag 7. desember 2011

Julekort

På grunn av travle tider på jobb, skole å kurs har det blitt lite oppdateringer her i det siste. De siste dagene har gått med til intensiv julekortlaging, og siden jeg er sent ute me å begynne i år igjen (kom som et sjokk på alle...), så blir det bare den nærmeste familien så får julekort av oss i år. Neste år har jeg selvfølgelig store planer om å begynne med julekortene i september, oktober, sånn at jeg får litt bedre tid til å kose meg med arbeidet, og det ikke bare blir stress slik som i år. Så er det bare å krysse fingrene for at jeg husker det når vi kommer så langt i 2012...
Men uansett, en god jul til alle som er innom bloggen min:)