mandag 17. oktober 2011

Testing testing - Decomax Spraymalinger

Siden sist så har jeg gått igang med et mer eller mindre omfattende prosjekt, nemlig å pusse opp stuen. Og da pleier det som regel å balle på seg. Så det som begynte med å skulle tapetsere en vegg, er nå blitt total fornyelse av hele stuen.... (Godt jeg har en tålmodig mann..) Det første som fikk gjennomgå var to plastbokser fra Ikea. Disse passer perfekt i expedit hyllene mine, og planen er at de skal romme dvd'er som ellers står og samler støv. Og siden jeg jobber på et sted hvor jeg daglig går rundt forskjellige produkter, hender det trangen til å prøve noe nytt blir for stor. Så idag tok jeg med meg tre forskjellige spraybokser fra Decomax; en primer, en sølvspray og en med felglakk. Tanken var å grunne med Decomax Primer for å få bedre vedheft for senere behandling. Så med enorm tiltro til egne værvarsler begynte jeg å spraye ute i hagen i Oltedal. Det gikk to minutt, og så begynte regnet å falle...




Men siden jeg var så ivrig og så godt igang, kunne jeg jo ikke gi meg med dette. Løsningen ble å reise til Gjesdal og fortsette sprayingen inne på låven der, langt borte fra regn og vind.





Den sølvsprayen jeg hadde fått med meg hjem var det noe galt med, så vidt det kom ut noen dråper. Fikk da tilslutt til å dekke ihvertfall fremsiden på boksen sånn noenlunde. På bilde ser det jo skikkelig fint ut til og med.


Men da jeg kom ut etter å ha latt det tørke en stund, så jeg at det kunne virke som om sølvfargen hadde reagert med primeren, og delt seg litt. Så hva gjør en utålmodig sjel da? Sprayer med glitrende felglakk og håper på det beste... Så får jeg se i morgen når jeg reiser innom etter jobb, og ser det endelige resultatet, om det er noe jeg kan bruke, eller om jeg må vente(!) de få dagene det tar å få tak i ny sølvspray...

søndag 16. oktober 2011

Bryllupskort

Her er et bryllupskort jeg lagde på bestilling til helgen som var. Fikk brukt noen av USA innkjøpene mine, samt litt tapetrester. Jeg er veldig glad i denne brette teknikken, det ser veldig avansert ut, men det er egentlig veldig enkelt:)











onsdag 12. oktober 2011

Kort-ras

I mangel på noe annet å skrive om, tenkte jeg bare å slenge ut noen bilder av noen kort jeg har laget de siste årene. Er ikke alltid jeg er like flink til å ta bilder av de kortene jeg lager, men noen ganger klarer jeg å huske det. Her er det kort fra alle anledninger, og jeg synes det er veldig kjekt når folk spør meg om jeg vil lage kort på bestilling:)
















mandag 10. oktober 2011

Oppsummering av helgen

Siden dette var en jobbehelg begynte ikke helgen for min del før kl 14.00, da jeg var ferdig på jobb. Etter å ha hentet en pakke fra stoff og stil på posten, samt vært innom Gjestal Spinneri for å fylle opp lageret mitt med ullteppe garn var jeg klar for en kreativ helg.


Men siden lørdag var noe av det nærmeste vi kom en sommerdag dette året fant jeg og cowboyen min ut at vi skulle ta en tur i Haugamorkå. Nydelig vær og nydelig utsikt, for utenom Gjesdal (såklart) er det ingen steder som er vakrere om høsten enn Ravndal og Haugamorkå!



Men siden lørdag var noe av det nærmeste vi kom en sommerdag dette året fant jeg og cowboyen min ut at vi skulle ta en tur i Haugamorkå. Nydelig vær og nydelig utsikt, for utenom Gjesdal (såklart) er det ingen steder som er vakrere om høsten enn Ravndal og Haugamorkå!

Da jeg hadde fått mannen bort til en kamerat var jeg klar for litt kvalitetstid med symaskinen og heklenålen. Jeg ble jo nettopp ferdig med lappeteppet av restegarn, og siden jeg ikke klarer å sitte i en sofa uten å ha noe i hendene har jeg nå begynt på et nytt teppe i rosa og grå farger. Dette er den samme oppskriften som jeg har brukt på teppene til mor og svigermor, bare at jeg har lagt til en ekstra farge, slik at hver sirkel blir litt større. Altså blir teppet ganske stort når det er ferdig.





Pakken jeg hentet på posten var full av chenillestoff og mønster på en kjole jeg skal prøve å sy. Man lærer så lenge man lever heter det, og det stemmer veldig godt. Visste dere foreksempel at fleece stoff smelter når det strykes? Vel, det vet ihvertfall jeg nå! Og chenille er veldig vanskelig å sy slik at det blir en rett kant som ikke bølger seg. Vel, jeg kom ikke så mye lenger enn å sy ferdig lommene og hetten, for det er dessverre ikke ubegrenset med timer i en helg. Har også hundre andre prosjekt liggende å vente, så egentlig har jeg ikke tid til å sove.



Tuva er som alltid med meg der jeg er, og hun har med seg bamsen sin. Den lever et hardt liv, men jeg er glad det er en bamse som får gjennomgå nå, og ikke skoene mine lenger.
Sånn fortoner en vanlig helg seg i det Gjesdalske/Idlandske hjem:)

onsdag 5. oktober 2011

Lappeteppe av restegarn- ferdig!

Endelig er lappeteppet jeg har jobbet med de siste månedene ferdig. Vanligvis er jeg ganske forsiktig i fargene, men jeg ble veldig fornøyd med dette teppet, og liker at det er så fargerikt. har heklet over 240 lapper, så det er stort nok til å tulle godt rundt seg.






Tuva var ikke vanskelig å be om å være modell på teppet for bedre å vise størrelsen på det. (Den hunden lever og ånder for tepper...)























Nå når dette prosjektet er ferdig har jeg begynt på et par nye. Klarer liksom aldri å bare gjøre en ting om gangen. Bilder av de nye prosjektene kommer snart:)