fredag 26. august 2011

Mistet pc'en...

De siste to dagene har vaert temmelig uggne, fordi Magne mistet pc sekken der vi leverte leiebilen. Vi stod opp tidlig for aa ha god tid paa flyplassen, og det trengte vi. Hadde satt oss paa shuttlebussen fra leiebilfirmaet til flyplassen da min ikke svimete mann kom paa at han hadde glemt sekken. Hadde da gaatt 5-10 min, og paa de minuttene er det nok noen som har stjaalet sekken. I tillegg til pc var det ogsaa flere boeker, visa kortene vaare og alle turistbrosjyrene og kartene jeg hadde samlet for aa ha i scrapbooken min. Dette er det som blir vanskeligst aa erstatte, i tillegg til noen bilder som laa paa pc en. Heldigvis hadde vi tatt back up av alle USA bildene, saa det var en stor lettelse. igaar var vi paa Mall of America, verdens mest besoekte handlesenter. Handlet litt, men det kjekkeste var fornoyelsesparken inne paa senteret. Naa er vi hos Kjetil og fam, og skal laane en bil for aa reise inn til Rochester aa handle litt mer. Tviler paa det blir mer blogging foer vi er hjemme og jeg har min egen pc. Snakkes snart:) (Hvis vi kommer hjem. Kan vaere det er en orkan i veien...)

tirsdag 23. august 2011

Hollywood, Beverly Hills og Venice Beach

Ferien nærmer seg nå slutten. Dette er noe jeg har grudd meg siden vi kom til USA (siden jeg aldri er særlig flink til å leve i nuet), men på dette tidspunktet er det helt greit. Idag stod vi opp tidlig og reiste mot Hollywood. LA er som sagt en kjempesvær by, og derfor er det langt mellom attraksjonene. Mine forestillinger om Hollywood ble ikke levd opp til, siden jeg hadde sett for meg mye mer glamour. Hollywood er en ganske nedslitt bydel, og i stedet for å se kjendiser så vi flere uteliggere. Vi fikk gått litt på Walk of Fame, men der vi gikk var det ikke så veldig mange kjente stjerner. Men til vår store glede, fant vi vår helt, Johnny Cash's stjerne, og fikk da foreviget den:) På bildet av det runde hotellet kan dere såvidt skimte Hollywood skiltet der hvor himmelen møter fjellet. Dere ser det kanskje hvis dere bruker forstørrelsesglass... Planen var at vi skulle se nærmere på det, men på grunn av at vi ikke visste hvor det var, ble det til at vi kjørte litt rundt på måfå. Vi fant vel egentlig ut at Hollywood skiltet kom til kort mot det nye Oltedal skiltet, så vi sa oss fornøyd med å ha sett det på avstand. Det er tross alt bare noen bokstaver i en bakke..
Videre reiste vi rundt i Beverly Hills, der hvor alle kjendisene bor. Selv om vi leste på postkassene, fant vi ikke Britney Spears... Vet ikke om jeg har tatt bilde av noen kjendishus i det hele tatt, men det var ihvertfall noen imponerende eiendommer der. Litt forskjellig fra det ugga bugga (Magne sitt ordvalg) strøket vi bor i.
Etter litt sniktititting i buskene i Beverly Hills reiste vi til Venice Beach. Denne ligger i ikke så langt fra Santa Monica, men her er det mye mer liv. (Og politi og kriminaliet...) Deler av Pacific Blue og Baywatch ble også spilt inn på denne stranden, og jeg kjente igjen flere steder. Typisk at det idag var den eneste dagen det var overskyet, den dagen vi hadde planlagt å ligge på stranden. Men vi lå i en time ca, og Magne ble solbrent. Det var ikke lov å bade, så vi fikk ikke testet sjøen. Sikkert kaldt og fullt av hai uansett.. Da vi hadde fått nok sand inn i navelen og ørene reiste vi hjemover mot hotellet. Her har vi nå slappet av i noen timer, sittet ute å lest, vært i bassenget, og pakket koffertene. Håper ikke vi har overvekt nå.. Har nettopp kommet inn på hotellet igjen etter å ha spist på en koreansk restaurant. Dette var en spesiell opplevelse, vi måtte koke vår egen mat. Men det var veldig godt, og vi ble mette. Så nå er det surfing på nett, lesing og soving før vi skal forlate bilen på flyplassen i LA, og reise til Minneapolis. Her skal vi sove en natt før vi tar buss ned til Kjetil og familien for å være der to netter. Jeg og Magne er begge enige om at LA oppholdet har skuffet litt, og LA er en ganske nedslitt by. På hele turen er det her vi har følt oss mest utrygge. Selv sultne bjørner i Yellowstone og skalp jaktende indianere i Tuba City virker som lam i forhold. Neida, det er ikke så ille, men det er mye "rosje" her i byen. Nå gleder jeg meg veldig til å komme til "norske" Minnesota og litt seriøs shopping. Dessuten gleder jeg meg ganske mye til å komme hjem, savner alle sammen. Jeg og Magne har øvd oss på å skyte med lekeanden til Tuva, og dette tror jeg blir en sikker vinner:) Vi snakkes i morgen hvis jeg får tilgang på nett:) Klem fra turboturistene Tonje og Magne:)







mandag 22. august 2011

Santa Monica Pier

Vi fikk hverken sett Pamela eller noen sykkelpolitier, men alikevel hadde vi det kjekkere for 6 dollar her på piren enn vi hadde for 160 dollar i Disneyland. Her fikk vi ihvertfall tatt noen karuseller og det uten å måtte stå i kø en gang. Det var faktisk litt kjølig utoverkvelden, ikke som Las Vegas. Dette var slik jeg hadde sett for meg LA, siden mange filmer og serier har scener fra nettopp denne stranden og denne piren.
Etter litt karuseller var det tid for mat, og i kveld fant vi endelig en gågate med masse mennesker og lys. Her hadde vi italiensk mat før vi gikk på en pub for et par øl. Og siden irske puber var mangelvare, gikk vi på den britiske puben i stedet:) Ikke helt det samme, men både jeg og Magne er enige om at vi trives best i avslappede omgivelser, og går derfor skjelden på hippe og trendy steder. Er nok derfor begge to likte Cowboy-land bedre enn storbyene. Egentlig er vi visst ganske jordnære og hjemmekjære begge to. Etter et par øl på Britannia fikk vi tak i taxi tilbake til hotellet, og taxi sjåføren(som var fra India) var kjempekoselig og fortalte mye både om LA og India. Ble tidlig kveld siden vi skal opp tidlig i morgen og jakte på kjendiser:)







Disneyland Park







Idag stod vi opp tidlig og reiste til Disneyland. Dette har vært en drøm siden jeg som liten jente så reklame på tv, og tryglet og ba mine foreldre om lov til å reise. Dette forstår jeg godt at de ikke ville, for Disneyland er etter min mening både overfyllt, oppskrytt og overprist. Det kunne nok vært ganske kjekt hvis ikke vi kom akkurat i den amerikanske sommerferien, og stedet var stapp fullt med folk. Alt som var noe å se på kostet jo en times kø ståing i stekende sol, så det var begrenset hva vi orket å gjøre. Dessuten trodde vi det skulle være mer karuseller og berg og dalbaner for oss voksne også, men dette var det svært lte av. Det som var noe var det som sagt laaaaang kø på. Men vi fikk da sett både Minni Mus, Pluto, Cruella deVille, Alice i Eventyrland og en hel haug med små prinsesser. Selv om jeg jo er 24 år, var jeg litt misunnelig på de fine prinsessekjolene. Magne sa jeg ikke fikk lov å kjøpe en.. Dumme Magne..

Jeg får som regel litt klaustrofobi når det er så mye folk, og litt skuffet over opplevelsen reiste vi tilbake til hotellet. Ikke så greit når Gps'en bestemmer seg for å streike midt i LA. Er ikke sååå lett å finne frem. Vi har ligget å slappet av på hotellet en stund, og er nå klar for å sjekke ut livet nede på Santa Monica Beach. Magne håper å få se Pamela i Baywatch kostyme, mens jeg selv håper å få et glimt av de kjekke sykkelpolitiene i Pacific Blue:)

søndag 21. august 2011

Downtown LA, en liten nedtur...




Etter å ha vært i eventyrbyen Las Vegas, var det klart vi var spente på hvordan vi kom til å like Los Angeles. Jeg hadde store forventninger til denne metropolen, men etterhvert som vi nærmet oss hotellet forstod vi at vi nok ikke har havnet i det beste nabolaget. Det høres kanskje litt smålig ut, men vi så ikke en eneste hvit person i gatene som omga hotellene. Det var kun svarte, meksikanere og kinesere å se. Til og med skiltene var på spansk og kinesisk. Men hotellet er fint nok det. Til og med basseng er det. Selv om det ligger på et lite solfylt sted, så fikk vi da tatt en dukkert.
Etter å ha badet satte vi oss i "hagen" utenfor hotellrommet, men etter det fine hotellet vi hadde i Vegas, er ikke dette så mye å sammenligne med.
Vi bestemte oss for å reise ned til Downtown LA for å spise og se på nattelivet, men dette ble en heller guffen opplevelse. Hun damen i hotellresepsjonen var heller ikke til så mye hjelp, og kunne ikke gi noe klart svar på hva som var sentrum eller hovedgaten. Men vi bestilte taxi og ba ham sette oss av der vi trodde det var ganske sentralt. Her var det også bare "utlendinger", ingen hvite, masse jalla
butikker, og heller lite lys. Siden LA er gjeng-kriminalitetens hovedstad følte vi oss heller litt utrygge der vi gikk på leting etter sivilisasjon. Det endte med at vi fikk praiet en taxi og dro tilbake til hotellet. Spiste middag på restauranten her, og sitter nå på rommet for å søke på nettet, og finne ut hvor vi skal gå ut i morgen for ikke å gå på samme smellen igjen. Vi skal ihvertfall i Disney Land, o
g jeg gleder meg som den ungen jeg er:) Siden LA til nå har vært litt skuffende, legger jeg heller ut litt mer bilder fra Las Vegas.

Irer, tøyter og turister

På grunn av teknisk svikt, blir bildene litt hulter til bulter idag også...
Som overskriften sier, så har det vært nok en heftig dag i Las Vegas. Ihvertfall litt. De første fire timene etter at vi stod opp bestod av å ligge i solsengen, for så å bevege oss de tre metrene det var å gå til bassenget, og så tilbake til solsengen igjen. Endelig har jeg fått litt farge på lårene også.
Vi fant ut at det var veldig godt å ligge å flyte oppå en badeball, så gleden var stor da vaktmesteren kom med flere baller:) Vi har testet ut lukkertid på kameraet, derfor ble det litt mange bilder med meg og badeballene.
På dette hotellet foregår det sikkert litt av hvert, og vi føler mange av naboene er ganske getto.. Er rimelig sikre på at det ikke er mat oppskrifter de deler og selger rommene i mellom...
Etter å ha dratt oss i bassenget gikk vi opp på rommet for litt internett tid. Har nå bestilt hotell for i morgen og fly tilbake til Minneapolis. Skal sove en natt i Minneapolis før vi tar buss til Rochester og tilbake til Kjetil med familie. Skal også gå på verdens mest besøkte kjøpesenter, Mall of America:) Weee:)Magne har allerede sommerfugler i magen:)
Etter nødvendig internett tid tok vi taxi til begynnelsen av The Strip, og eventyret startet. Siden vi følte oss ganske komfortable i "New York", begynte vi ferden her idag også. Her spiste vi på en "ute restaurant", før vi fortsatte videre.
Vi var innom flere sinnsyke hoteller, men det som gjorde mest inntrykk var nok Caesers Palace. For en kolossal svær bygning!!!! Er jo nesten større en Roma til sammen. Kunne brukt en hel kveld bare på dette ene hotellet. Magne fikk stilt sitt gamble behov, og spilte bort en hel dollar (6 kr) Hvordan vi skal få råd til mat nå er en gåte....
Dere lurer kanskje på hvorfor jeg nevner tøyter i overskriften? Vel, i Las Vegas er det like vanlig å reklamere for prostitusjon som det er for ti kroners marked hjemme i Norge. Stort sett er det indianere som har oppgaven med å dele ut løpesedler for forskjellige damer, og disse bryr seg ikke om jeg og Magne holder hender, like forbannet skal de prakke på han bilder og telefon nr av disse gledespikene. Litt av en jobb gitt..Og det verste av alt er at til og med gamle damer står å deler ut bilder av prostituerte...
Etter Caesers Palace fortsatte vi innom flere hotell, deriblant The Venetian. Dette hotellet rommer akkurat som byen Venezia, en kanal med gondolbåter. Inne på hotellet!!! Tipper Elin hadde likt seg her, for her er det rekke på rad med designbutikker:) Vi var litt slitne idag, og orket ikke gå ned hele Stripa, for den er ganske lang, og begge to lengtet tilbake til den irske puben i New York. Vi fikk med oss et spektakulært fonteneshow utenfor et av hotellene. Magisk:)
Kvelden ble avsluttet på Nine Fine Irishmen, og da vi hadde satt oss ved samme bord som dagen før, ser vokalisten plutselig på oss og spør om ikke vi satt der kvelden før. Koselig at han husket oss igjen, for vi likte ihvertfall veldig godt musikken deres.
Ble ikke så mange bilder nå, for pc en er litt mongo. Snakkes i morgen.

lørdag 20. august 2011

Første kveld i Las Vegas var litt av en opplevelse!!! Siden vi ikke hadde spist siden frokost, fant vi ut at vi måtte få i oss litt mat før vi begynte å utforske nattelivet. Rett over gaten fra hotellet vårt lå Hard Rock Cafe, og heldigvis for oss var det ikke fullt av folk, så vi slapp å vente på å få bord. Maten var kjempegod, og vi fikk med oss hvert vårt Hard Rock glass. Har vært på noen Hard Rock Cafeer etterhvert.. Alltid god stemning, god mat og god musikk.

Vi bestemte oss for å gå opp til The Strip, selv om det var ganske langt. Planen var å utforske en del av gaten denne kvelden, men vi kom aldri lenger enn til New York, New York. For de som ikke skjønte det, så er dette New York i miniatyr. Bare det at det ikke finnes noe minitatyr her borte. Inne var det etasje på etasje med spillehaller, barer og butikker, og den første plassen vi havnet var på en irsk pub. For meg var det akkurat som å komme hjem, for alle som kjenner meg vet hvor glad jeg er i den irske og skotske kulturen. Dessuten var det levende musikk, og de var kjempeflinke. Det ble til at vi tok to øl her før vi gikk videre.

Vi tok sikte på berg og dal banen som går på utsiden av bygningene i "New York". Kjempekjekt, om enn litt skummelt. Men fantastisk å se hele byen opplyst fra så høyt oppe fra.
Etter dette gikk vi på Coyote Ugly, og de som har sett filmen vet hva det går i. For de som ikke har sett filmen så er det en bar hvor de unge og flotte kvinnelige bartenderne danser og synger på disken. Tok bare en øl her før vi gikk videre. Havnet vel på den irske puben igjen for et par øl til:)
DA jeg endelig klarte løsrive meg fra den irske musikken, gikk vi mot det som så ut som et stort Disney Slott. Desverre fant jeg ingen prinsesser, men vi fant en bar det var god stemning på. Nå var klokken blitt to, og vi tok taxi hjem til hotellet. Får utforske resetn av stripa neste kveld. Får bare begynne litt tidligere:)

(Bildene ville ikke samarbeide med meg i dag, derfor ble de litt hulter til bulter.)
Håper Sven hadde en super feiring av 30 års dagen sin. HIPP HIPP HURRA. Vi skal feire deg med noen øl her i Vegas. Kanskje du kan få en ølbrikke i presang:)
Og så håper vi det går bra med David og den brukkne nesen. Stakkar:)

fredag 19. august 2011

LAS VEGAS BABY!!!

Vi reiste fra Flagstaff i ni tiden idag, etter en liten tur innom Wall Mart igjen. Jeg fant to shortser (som jeg desperat trengte), og Magne fikk vite at han burde oppsøke lege.... Problemet er at etter kveldsbadet vi tok igår, har det ene øret hans begynt å oppføre seg rart. Som Magne sa til damen på apoteket; "I have a lot of the brown stuff in my ear..." Forstår godt at hun ville sende han til lege. Eller bare sende han bort, for hvem vil vel ha en utlendig med mye brunt gøsj stående i apoteket?!
Etter denne lille hendelsen reiste vi videre mot Nevada og Hoover Dam. Hoover Dam er en stor damm. Full av vann. Og full av turister. Vi betalte 7 dollar for å gå på do... Men det er litt gøy å ha sett dette også. Jeg fikk også tatt et par telefoner til nære og kjære hjemme i Norge. Fikk ikke snakket med alle på grunn av dårlig dekning, men det var godt å høre stemmene til de jeg rakk. Har jo aldri vært hjemmefra så lenge før. Savner særlig Tuva:)
Veien fra Hoover Dam til Las Vegas var kort, og tilslutt fant vi frem til hotellet. Fra hotellrommet og til bassenget var også veien kort, og her lå vi i et par timer. Nå har vi dusjet og er klar for å sjekke ut Vegas. Jeg har også fylt opp Kindelen min med bøker:)
Vi blogges i morgen, da skal dere få se bilder fra kvelden. Viva Las Vegas!!:) Et par bilder fra hotellet vårt. Vil bare minne om at dette er billigere enn det røyfylte rommet i Tuba City!!